top of page

Teraryum Nedir?


Teraryum Nedir?

Kelimenin kendisi yeterince anlatıyor aslında. "terra" Latince'de toprak demek. "arium" ise "aquarium", yani bildiğimiz akvaryum'dan geliyor. Yani "terrarium"; toprak akvaryum.

Teraryumlar aslında dünyadaki bazı ekosistemleri taklit ediyorlar. Özellikle de tropik veya egzotik ekosistemleri. Nasıl ki dünyanın bu gibi özellikler taşıyan bölgelerinde yağmurlar yağıyor, hızla buharlaşıyor, tekrar yağıyor ve bu döngü tekrarlanıp duruyorsa; işte teraryumlarda da benzer prensipler için uygun ortam ve koşullar sağlanmaya çalışılıyor.

Teraryumlara bu açıdan yaklaşıldığında, kendileri sadece bir dekorasyon objesi olmaktan çıkıp yağmuruyla, nemiyle, çakılıyla, toprağıyla ve tabi ki bu ekosisteme özgü bitki örtüsüyle (hatta bazen kaplumbağa, iguana gibi hayvanlarıyla da) minik dünyalar olarak kabul edilebiliyor.

Günümüzde hızlı bir şekilde insanların hayatına giren teraryum, son zamanların modası haline geldi. Başlıca ofis hediyesi, yeni ev hediyesi, doğum günü, evlilik günü vb. özel günler başta olmak üzere bir çok farklı şekilde hediye edilebilir. Hatta ve hatta "kız istemeye" evet yanlış duymadınız "kız istemeye" giderken bile teraryum götürülür oldu.

Teraryum, minyatür bahçe ve benzeri bir çok konuya sitemizde ve teraryumvemalzemeleri.blogspot.com blogumuzda değineceğiz.


48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page